El-Tilsynet AS

El-Tilsynet AS mener ledelses- og kvalitetsarbeidet blir mer levende av å bruke Landax.
Elektrisk ingeniør sjekker strømmen i et sikringsskap

Landax gjør forbedringsarbeidet levende 

Stian Bjore Jørgensen er prosjektleder og kvalitetsansvarlig i El-Tilsynet AS. De er et kompetansesenter innen el-sikkerhetstjenester og datterselskap av Glitre Energi. De utfører en rekke ulike myndighetspålagte kontroller, driver brannetterforskning og underviser barn og unge i forebyggende elsikkerhet. 

El-Tilsynet AS har et fokus på systematisk og kontinuerlig forbedringsarbeid, og begynte å bruke Landax for ett år siden i forbindelse med at de skulle sertifiseres i ISO 9001.

– Vi valgte å anskaffe Landax da vi skulle sertifisere oss, og vi fikk hjelp av Landax med å komme i gang og fikk støtte til dokumentmaler og lignende. Det har vært veldig fint å få hjelp til den biten, sier han og legger til: Samtidig hadde vi et ønske om å forbedre oss og få en enda høyere kvalitet på ledelse og drift. Vi jobber aktivt med kvalitetsledelse, avvik og forbedringer, og Landax hjelper oss med dette. 

El-Tilsynet består av 25 ansatte, og alle bruker Landax. 

– Ute på jobb bruker vi appen til å melde avvik, og på kontoret bruker vi klienten fra PC. Vi er veldig mye ute på bygg- og anleggsplasser, i eneboliger og leiligheter for å føre tilsyn, og da er det veldig kjekt med en app, forteller Bjore Jørgensen. 

Praktisk å samle alt på ett sted

Per nå bruker El-Tilsynet moduler for avvik, protokoll, risiko, kompetanse og prosjekt. 

– Vi bruker mer og mer av Landax etterhvert som tiden går og vi lærer oss mer. Det går sakte, men sikkert. Vi har nylig tatt i bruk prosjektmodulen, og begynt å legge inn de nyeste prosjektene vi jobber på. Da legger vi inn dokumentasjon, kompetanse og kan kvalitetssikre alt vi driver med. Vi oppretter også oppgaver som kan tildeles direkte i prosjektet, det er veldig ålreit å ha alt på ett sted. 

Kompetansemodul gir oversikt 

De ansatte i El-Tilsynet har kurs de er lovpålagt å gjennomføre. For å ha oversikt bruker de kompetansemodulen i Landax. 

– Vi lagrer alt av kurs og kompetanse, og det er veldig nyttig å se frister på når kursene utløper. Det er bare ett lovpålagt kurs, men vi må kartlegge og vedlikeholde kompetansen vår uansett. Det beste med kompetansemodulen er at jeg kan se på hver enkelt ansatt hva de har, forteller Bjore Jørgensen. 

De har nylig tatt i bruk prosjektmodulen, hvor de legger inn dokumentasjon og kompetanse for å kvalitetssikre alt de driver med. 

– Det er innmari ålreit å kunne tildele oppgaver direkte inne i selve systemet, og ikke minst ha alt samlet på samme sted, forteller han. 

Landax gir sporbarhet og tydelighet

– Å bruke Landax gir oss en sporbarhet og tydelighet i hvordan vi driver ledelses- og kvalitetsarbeidet. Og selvsagt HMS-arbeidet! Det er en kjempestor fordel å ha alt på ett sted, og det gjør alt mer effektivt, fortsetter Bjore Jørgensen. 

På spørsmål om hvilke funksjoner i Landax som er mest nyttige, nevner han flere ting.

– Det er viktig å kunne bruke appen når vi er ute på jobb, der bruker vi også mye sikker jobbanalyse og sjekklister. Avvik- og protokollmodulen er også veldig nyttig for oss. Med avviksmodulen får vi alt av avviksbehandling på ett sted, og vi kan videresende avvik direkte til den som er ansvarlig for det. Det øker kvaliteten på avviksarbeidet veldig! 

Også protokollmodulen må trekkes frem som et nyttig verktøy. 

– Protokollmodulen er veldig bra fordi eksempelvis internrevisjon og ledelsens gjennomgang blir synlig, sporbar og oversiktlig. I tillegg genereres arbeidsoppgaver ut ifra hva vi oppdager når vi reviderer. Funksjonen for å opprette oppgaver er også veldig nyttig, da får vi oversikt over både møter og oppgaver, og slipper å ha det spredt rundt omkring. 

Landax gjør kvalitetsarbeidet interaktivt

Bjore Jørgensen forteller at prosesser og prosedyrer blir tydelige med Landax. 

– Vi har flytkart som gjør prosesser og prosedyrer mer levende. Den kanskje største fordelen med Landax er at det er interaktivt, og at ikke forbedringsarbeidet ender i nedstøvede dokumenter. Det gjør det enklere å drive med forbedringsarbeid. Det eneste er at Landax er veldig stort, men det er jo egentlig ikke negativt – for vi lærer noe nytt hver dag!