Elkjøp Nordic bruker Landax

Elkjøp Nordic AS bruker Landax for å legge inn avvik, dokumentere forbedringer og miljøarbeid.
Elkjøp Flagg Logo

Landax passer for alle som vil dokumentere hva de gjør på miljø

Vebjørn Eilertsen er miljødirektør i Elkjøp Nordic AS, og har brukt Landax siden 2011 i ulike bedrifter. Han mener ingen systemer gjør jobben like godt som Landax. 

Eilertsen tok i bruk Landax for første gang i 2011, da han var daglig leder i returselskapet ERP Norway. Den gang var det Landax som kom best ut når de var på utkikk etter et nytt styringssystem. Da han senere ble miljødirektør i Elkjøp Nordic, var det han som anbefalte Landax også her. 

– I alle selskap jeg har jobbet i, har jeg vært en pådriver for å bruke Landax. Jeg har derfor brukt det i flere år og på flere arbeidsplasser. Mye fordi systemet er så fleksibelt og at de hele tiden gjør tilpasninger, forteller Eilertsen. 

Alle ti tusen ansatte har tilgang til Landax 

Alle Elkjøps ti tusen ansatte har tilgang til Landax, og for de butikkansatte er det primært avviksbehandling og forslag til forbedringer som brukes. Alle ansatte bruker også Sharepoint fra Microsoft, og der ligger det kopier av alle rutiner som hentes fra Landax. Samtidig bruker de Landax’ versjonskontroll, slik at de til enhver tid vet at det er siste utkast som ligger publisert.

Viktigst å dokumentere forbedringer 

Elkjøp bruker omtrent alle Landax’ moduler, utenom prosjektmodulen. Særlig viktig er risiko, oppgaver, dokumenter og compliance. 

Alle ansatte har innlogging til Landax for å kunne legge inn avvik, slik at man kontinuerlig kan jobbe med forbedringer. 

– Dette med å dokumentere forbedringer er det viktigste Landax gjør for oss, og derfor er det bra at alle ansatte har muligheten til å legge det inn, sier miljødirektøren. 

Gjør ISO-14001 enklere

Elkjøp er miljøsertifisert gjennom ISO-14001, og Eilertsen forteller at Landax gjør revideringsarbeidet enklere. 

– Landax gjør det enklere for oss å være ISO-14001 sertifisert. Det gjør det lett å finne frem og dokumentere jobben vi gjør, noe som er veldig viktig for oss, forteller han. 

Anbefaler Landax til alle som jobber med miljø

Eilertsen er godt fornøyd og vil anbefale Landax til alle bedrifter som ønsker et enkelt verktøy for å dokumentere miljøarbeidet sitt.

– Jeg har jobbet i både små og store bedrifter og samtidig brukt Landax, det har fungert like godt begge steder. Jeg anbefaler alle bedrifter som er opptatt av å dokumentere hva de gjør på miljø å bruke Landax, forteller han og legger til: 

– Jeg synes Landax er veldig brukervennlig. Det vi holder på med er ganske tungt, men jeg har aldri sett et system som gjør jobben bedre enn Landax.