Barriereknusing

Gjesteinnlegg - I mitt ansattforhold hos Torleif, er det spesielt én ting som har kommet tydelig frem. Det er fenomenet som går under navn barrierknusing.
Foretningsmann står med en slegge over skulderen og ser ut av et stort hull i en murvegg hvor det er blå himmel og skyer

Gjesteinnlegg av Elise Knudsen

Finnes det barrierer som gjør jobben vanskelig eller til tider tilnærmet umulig å gjennomføre, så må man finne en måte å knuse dem på. En tid gikk det faktisk så langt som at han gikk til innkjøp av en bil som ble kalt Barriereknusærn. Lang reisevei ble en saga blott, og distanser krympet til det minimale. Mulighetene åpnet seg for en mye bedre utnyttelse av tiden.

Barriereknuseren (1).jpg
Barriereknusærn, en strøken Peugeot 406 kjøpt på Oppdal i 2013.

Så som med bilen, så også i arbeidslivet. Er det noe(n) som hindrer en best mulig gjennomføring av oppgaven, så skal hinderet fjernes og oppgaven tilrettelegges. Bruk gjerne noen ekstra timer på å tilrettelegge, faktisk. – Det handler om kontinuitet, sier han. Dersom du får brukt fire sammenhengende timer uten avbrytelse, er det langt bedre enn seks timer med opprom. Finnes det en oppgave som er tungvinn med kun én ekstern skjerm, finn en til. Eller to.

Denne barriereknusingen kan vel også relateres til en liknende sak som heter grensesprenging. I det man oppnår bedre og mer effektive løsninger, så åpnes det muligheter for å komme enda lenger. Horisonten åpnes, kan man si. Skylaget sprer seg. Hvis du i tillegg er forutseende og oppdager potensielle barrierer i god tid, er det ikke lenger grenser for hvor langt man kan nå. Selvfølgelig er det ikke alltid like lett å se hva som er hinderet, det kan være noe så banalt som en for liten pult, manglende utstyr til kontoret (les gjerne den kommende produktanmeldelsen av mus) eller feil temperatur i lokalet, men uansett er det alltids en måte å få bukt med det på. Og kan det gjøres, så må det gjøres. Barrierer skal knuses.

Står dere ofte foran mange barrierer i deres bedrift, og i så fall – hva slags barriereknusere er det dere benytter dere av?