«Jeg fant, jeg fant!»

I min relativt korte karriere som skuespiller på barneskolen, fikk jeg en gang spille rollen som Espen Askeladden i eventyret med den kjente frasen «Jeg fant, jeg fant!». Vi kjenner alle historien, han fant både det ene og det andre, og vant til slutt både prinsessen og halve kongeriket.

Mange bedriftseiere har nok startet med et «Jeg fant, jeg fant!». De fikk plutselig en god idé, det gikk opp et lys, gjerne det, som førte til innovasjon, utvikling og lønnsomhet. Reaksjonene fra omgivelsene på slike ideer kan ofte være blandede: likegyldighet – nysgjerrighet, skepsis – applaus, motarbeidelse eller positivt engasjement. Man yter hardt, og det kreves  svette og tårer for å gjennomføre og stå ut linja. Men ved mye arbeid venter kanskje en slags «finnerlønn»? Den kjente oppfinneren Thomas Edison (for å dra lys-poenget videre) prøvde flere tusen forskjellige stoffer som glødetråd før han endelig fant løsningen som skulle gjøre han verdenskjent.

Det er kanskje nærliggende for mange å sammenlikne seg med slike kjente personer og tenke: «Kanskje jeg har et snev av Edison i meg»?  Jeg for min del er nok ikke slik, jeg har heller hatt en slags enfoldighet i min tro på ideer– og akkurat nå er det Landax jeg tror på. Og at Landax skal bli markedsledende i sitt felt.

For jeg er en av dem som sa «Jeg fant, jeg fant!». Det skjedde i 2005. Jeg var rett og slett i et dilemma. Jeg likte orden og system ekstremt godt, men jeg følte det krevde veldig mye energi å ivareta, så det var vanskelig å få det ut i handling. Da plutselig oppdaget jeg noe, og det var evnen til å organisere og systematisere generisk. Jeg ville altså utarbeide et system for systemer.

Tidligere hadde jeg arbeidet med styringssystem for norsk landbruk. Som gårdsgutt var dette noe jeg hadde vokst opp med, og som et resultat av ønsket om å effektivisere og øke gevinsten av arbeidet, utviklet jeg et styringssystem. Det dreide seg om melkeproduksjon og svineproduksjon. Arbeidet gikk bra, jeg solgte mange lisenser og kundegruppen bestod av fantastiske mennesker. Jeg trivdes godt med det. Men det var likevel ikke noe jeg ønsket å satse på. Markedet stod allerede da i en kraftig reduksjon.

Markedet rundt styringssystemer slik det fremkommer i Landax derimot er økende. I dag er jeg mer begeistret enn noensinne for «funnet». Kanskje det var noe «profetisk» i min rolle som Askeladden da jeg i 4 klasse ropte ut med tynn stemme: «Jeg fant jeg fant».  Og jeg må nok regne med å treffe noen få som sier «Hva er det for no’? Den er ubrukelig, kast’n!», men jeg erfarer stadig at de som har begynt å bruke Landax har samme begeistring som meg, og sier «Jeg fant, jeg fant!».

Med dette ønsker jeg alle lesere videre velkommen til min blogg, med alt som er funnet og skal finnes i fremtiden. Dette kan bli spennende!