Jeg begynner å blogge!

Hei, alle sammen!

Dette er altså det første av mange kommende innlegg på denne bloggen. Som daglig leder av en bedrift i stor utvikling har jeg lenge hatt et ønske om å dele mine tanker og ideer knyttet til det jeg driver med. Intensjonen med å starte en blogg er å komme nærmere deg som er en del av det norske næringslivet – uansett hvilken rolle du måtte inneha – og på den måten kanskje få en enda mer interessant hverdag.

Selv om jeg kan si at jeg har en relativt grei utdannelse innen både IT, musikk, pedagogikk og organisasjon og ledelse, så er det også andre «skoler» enn høyskoler som har betydd mye for meg. Min jobb som griserøkter i 1,5 år har definitivt vært veldig viktig for hva jeg har lært, og jeg må jo innrømme at gitarskole og søndagsskole har hatt mye bra med seg; Men ikke minst er det «livets skole» sammen med min flotte familie – min fantastiske kone Bjørg og våre 5 barn (som nå er blitt ungdommer) – jeg har å takke for mye av det jeg står for i dag. Jeg har også til sammen tre år i helsevesenet, et halvt år som grøftegraver og et halvt år som kornbehandler. Dette i kombinasjon med at jeg er oppvokst på Skillingstad gård i Løten, med skolevei forbi Løten brenneri med spritlukta inn så og si med morsmelken, har bidratt til meget varierte referansepunkter. Dette kan jeg nok ha glede av å dele med andre gjennom denne bloggen.

Hovedtemaer jeg kommer til å ta for meg vil i stor grad omhandle det å drive foretak, med alle de mellommenneskelige, tekniske og administrative forhold som oppstår rundt dette. Innlegg vil derfor kunne komme til å handle om internkommunikasjon, suksessfaktorer, målsettinger, trivsel, kvalitetsarbeid og også styringssystemer og brukervennlighet. Det finnes mange ubesvarte spørsmål, forskjellige teorier og diverse løse praksiser rundt om, og jeg tror det vil være artig og interessant å sette litt fokus på dette.

Selvfølgelig vil jeg også skrive om Landax sine hovedprodukter – gjøre saker litt mer håndfaste og begripelige, og om alt det som ligger av muligheter og løsninger for alle typer bedrifter der ute. Det vil også bli avslørt hvordan det er å jobbe i Landax, jeg vil fortelle om diverse hverdagssituasjoner i og utenfor kontoret og også dele noen innlegg skrevet av ansatte og samarbeidspartnere. Kanskje kan vi også få et gjesteinnlegg fra en av våre kunder?

Jeg håper da på vegne av Landax at bloggen kan være til glede og nytte, og at dere i en ellers travel jobbhverdag kan glede dere til et aldri så lite friskt pust her fra bloggen. Vi ser fram til fortsettelsen, og håper dere vil følge oss.

Vi er også veldig glade og takknemlige dersom du kan spre budskapet om denne bloggen videre til potensielt interesserte.

Hilsen Torleif P. Bratlie